Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Να αθωωθεί η συναδέλφισσα Βάσω Γκόβα

ΟΛΟΙ - ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ

Να αθωωθεί η συναδέλφισσα Βάσω Γκόβα
Να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών
Κάτω τα χέρια από τους εργατικούς αγώνες


φωτογραφία από τη σύλληψη και τον τραυματισμό της καθαρίστριας Βάσω Γκόβα

Στις 13 Μαρτίου δικάζεται η καθαρίστρια Βάσω Γκόβα μετά από μήνυση αστυνομικού των ΥΜΕΤ ο οποίος είναι ήδη υπόδικος για σοβαρό τραυματισμό δύο καθαριστριών της Ευαγγελίας Αλεξάκη και της Βάσω Γκόβα, στις 10 Ιουλίου 2014 κατά την διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας των απολυμένων καθαριστριών στο Υπουργείο Οικονομικών.
Σαν να μην έφτανε η βία που ασκήθηκε στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδης,  αντιστρέφοντας τα γεγονότα και διαψεύδοντας δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση και προχώρησε στην σύλληψη της απολυμένης καθαρίστριας που διεκδικούσε πίσω τη δουλειά και τη ζωή της.
Η δίκη αυτή από τη μια αποκαλύπτει το απύθμενο θράσος ενός αστυνομικού, παράλληλα αποτελεί πρόκληση για όλο το εργατικό κίνημα. Είναι πρόκληση γιατί επιδιώκει μέσα από τα εξόφθαλμα ψεύδη του αστυνομικού να τιμωρήσει στο πρόσωπο της συναδέλφισσας συνολικά τον ηρωικό αγώνα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.
Ο εμβληματικός αυτός αγώνας, που έκανε παγκόσμια γνωστούς τους αγώνες των εργαζόμενων στην Ελλάδα των μνημονίων, για ζωή και αξιοπρέπεια, είναι μισητός από την εξουσία γιατί:
  • απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να παλεύουν και να νικάνε όταν έχουν το λαό αλληλέγγυο στο πλευρό τους.
  • εξευτέλισε την τρόικα και τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν δουλικά. Φάνηκε πως δεν μπορούν να κάμψουν την αντίσταση της εργατικής τάξης.
  • ανέτρεψε την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο Υπ. Οικονομικών.
  • εμπνέει ακόμη και σήμερα τους αγώνες των εργαζόμενων.
Τα αιτήματα του αγώνα των καθαριστριών για αξιοπρέπεια, για να μπορούν οι νέοι και οι νέες να ονειρεύονται και να ελπίζουν, για να μην κλέβουν τις ζωές μας, είναι πιο επίκαιρα παρά ποτέ. Οι μνημονιακές πολιτικές, είτε της προηγούμενης συγκυβέρνησης (Ν. Δ. – ΠΑΣΟΚ), είτε αυτές που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, στρέφονται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων της νεολαίας. Οι πολιτικές αυτές διογκώνουν όχι μόνο τη φτώχεια, την εξαθλίωση αλλά και την καταστολή. Όσο περισσότερο άδικες και αντιλαϊκές είναι, τόσο περισσότερο έχουν ανάγκη να συνθλίψουν την αντίσταση των εργαζόμενων, να περιστέλλουν ελευθερίες και να καταργούν δικαιώματα.
Οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών εναντιώθηκαν στη βία της κρατικής καταστολής και έδειξαν ότι έχει το ίδιο πρόσωπο, φορά το ίδιο κράνος, χτυπά με την ίδια γροθιά, όποιον και όποια υψώνει τη φωνή για να διεκδικήσει δικαιώματα που καταργούνται.  Η αντίσταση και η αλληλεγγύη όμως θα είναι οι εφιάλτες τους. Η βαρβαρότητα θα ηττηθεί.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους, όλες τις εργατικές συλλογικότητες, τα συνδικάτα, τους αυτοοργανωμένους χώρους και τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς, να πλαισιώσουν την Πρωτοβουλία και να δώσουν μαζικό αγωνιστικό παρών τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Απαιτούμε:

  • Να αθωωθεί η συναδέλφισσα Βάσω Γκόβα και να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών.
  • Την παραδειγματική τιμωρία του άνδρα των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε την Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα.
  • Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ)
Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών

http://dikaiosikatharistrion.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου